suolakellunta

Floating Spa Ekenäs

Vähennä stressiäsi, kipuasi ja jännitystäsi rentoutukellumisen avulla!
Jo 45 minuutin syvä rentoutuminen on hyvä tapa ennaltaehkäistä terveyttä.

Untitled-3768
IMG_20230510_160852335~2

Mitä rentoutuskellunta on?

Rentoutuskellunta tarkoittaa kellumista kelluntatankissa lämpimässä vedessä (noin 36 astetta) josta on 30% Epsom-suolaa (magnesium sulfaattia).

Tämä suolapitoisuus ylittää jopa Kuolleen meren määrän ja mahdollistaa ainutlaatuisen painottomuuden kokemuksen, joka on todella rentouttava. Rentoutukellunnalla on myös tutkitusti myönteistä vaikutusta pitkäaikaisen stressiin liittyvän kivun hoidossa, lihaskipuihin kuten whiplashiin, reumaan, fibromyalgiaan ja myös masennuksen ja ahdistuksen ehkäisemiseen.

Harmooninen ja lämpimän rauhallinen ilmapiiri auttaa vähentämään stressiä, kipua ja jännitystä, samalla tuoden uutta energiaa ja mahdollisuuden palautua.

Rentoutuskellunta on myös auttanut esimerkiksi liikuntarajoitteisia henkilöitä lihaskramppien kanssa ja toimii henkisenä harjoituksena urheilijoille. Nämä ovat vain muutamia esimerkkejä rentoutuskellunnan hyödyistä, mutta tietenkin sitä voi harrastaa myös ilman oiretaustaa. Tunnin syvärentoutus on oivallinen keino taata hyvä terveys itselleen. Sitä on verrattu kuuden tunnin syvään uneen. Rentoutuskellunnan voi hyvin yhdistää hierontaan, fysioterapiaan ja muihin hoitoihin. Keskusteluterapiassa käyneiden henkilöiden kokemukset hoidon tehokkuudesta ovat olleet paremmat, kun he ovat käyneet keskusteluiden ohella rentoutuskellunnassa.

suolakellunta

Suolakellunta soveltuu siis sinulle kun:

 • Olet stressaantunut, kaipaat rentoutumista tai kärsit univaikeuksista
 • Kärsit kivuista
 • Olet masentunut, ahdistunut tai alakuloinen
 • Sinulla on keskittymisvaikeuksia opiskellessasi, suolakellunta parantaa todistetusti keskittymiskykyä
 • Olet urheilija; suolakellunta parantaa suorituskykyä
 • Haluat päästää luovuutesi virtaamaan
 • Haluat rentoutua

Jos olet liikuntarajoitteinen ja tarvitset apua altaaseen laskeutumisessa ja sieltä ylös nousemisessa ja suihkussa, tarvitset mukaasi hoitajan/avustajan.

Rentoutuskelluntaa ei suositella kun:

 • Jos sinulla on haavoja
 • Raskauden loppuvaiheessa
 • Kuukautisten aikana
 • Sinulla on kuumetta
 • 2 viikon ajan hiusten värjäyksen jälkeen
 • Jos sinulla on uusia tatuointeja
 • Huimauksesta kärsiville
 • Epileptikoille
 • Sydämen toimintahäiriöisille

Miten suolakellunta käytännössä toimii?

Kelluntatankissa muutut painottomaksi samalla tavalla kuin ihmiskeholle käy avaruudessa. Kellut kuin korkki ja saat nauttia painottomuuden tunteesta. Kehon kaikki lihakset rentoutuvat ja verenkierron vilkastuminen saa kireätkin kohdat rentoutumaan.

Tämä rentoutumisen tila mahdollistaa aivoille tilaa tuottaa hyvänolon hormoneja, kuten serotoniinia, prolaktiinia ja immuniteettiä vahvistavia luonnollisia aineita. Dosentti Norlanderin Karlstadin yliopiston tutkimuksen mukaan stressihormonit adrenaliini ja noradrenaliini vähenevät huomattavasti kehossa suolakellunnan aikana.

Rentoutuskellunnan aikana voit halutessasi kuunnella rentouttavaa musiikkia. Kelluntatankin luukun voit pitää auki, tai voit sulkea sen mieltymyksesi mukaan. Saat myös valita nautitko kokemuksesta valot päällä vai tuntuuko pimeys paremmalta vaihtoehdolta juuri sinulle.

Jos sinulla on ahtaanpaikankammo ei siis syytä huoleen, saat itse säädellä tilan itsellesi mukavaksi. Suosittelemme kuitenkin luukun sulkemista, koska se luo täydellisen äänieristyksen ja sulkee pois ulkomaailman todella tehokkaasti, mahdollistaen maksimaalisen irtautumisen turhista aistiärsykkeistä.

Kokemus on jokaiselle yksilöllinen ja voi vaihdella kerrasta toiseen. Tunne on sanoinkuvaamaton, se täytyy kerta kaikkiaan itse kokea! Rentouttavampaa kokemusta ei ole olemassakaan!

Hinnasto & hyvää tietää:

Hinnasto

Rentoutuskellunta 45 min — 55€

Rentoutuskellunta 3×45 min sarjakortti — 155€

Rentoutuskellunta 6×45 min sarjakortti — 305€

Rentoutuskellunta 10×45 min sarjakortti — 495€

Ennenkuin saavut suolakelluntaan:

 • Mahdollisimman rentouttavan kokemuksen takaamiseksi vältä kahvin ja muiden energiajuomien nauttimista muutaman tunnin ajan.
 • Uimapukua/-housuja et tarvitse. Jos kuitenkin haluat käyttää sellaisia on tärkeää, että ne ovat puhtaita. Jos käytät piilolinssejä, ota ne pois rentoutuskellunnan ajaksi.
 • Saippua, samppoo, korvatulpat, valkoinen vaseliini (pieniä haavoja varten), pyyhe ja hiustenkuivaaja sisältyvät hintaan.

Näin toimit kun tulet meille

Saat yksityisen kelluntahuoneen käyttöösi, josta löytyy suihku ja hiustenpesuun tarvittavat välineet.
Kun olet peseytynyt, laskeudut lämpimään veteen. Voit sulkea tankin luukun tai halutessasi jättää sen auki ja sammuttaa valon tai jättää se päälle, mikä tuntuu sinusta hetkessä parhaalta. Voit kuunnella rentouttavaa musiikkia kellumisen aikana, mikä on suositeltavaa ainakin rentoutuskelluntaan totuttautuessa, koska se auttaa aivoja rentoutumaan.

1

Tutkimustietoa

Rentoutuskellunnalla on laaja tutkimustietoon pohjautuva tausta; eniten sitä on tutkittu Karlstadin yliopiston puitteissa. Muun muuassa on tutkimus, jossa pitkäkestoista, stressiin liittyvää kipua kärsivien ihmisten annettiin kellua kaksitoista kertaa hyvillä tuloksilla. Koehenkilöiden unenlaatu parani, he olivat myönteisempiä, prolaktiini hormonia erittyi enemmän ja ahdistus, stressi, masennus ja kipu vähenivät.

2

Hygienia

Huomattavan korkea suolapitoisuus mahdollistaa steriilin ja mikro-organismeille mahdottoman elinympäristön. Kelluntatankki on toisin sanoen puhtaampi kuin uima-allas tai tavallinen kylpyamme. Vesi puhdistetaan huolellisesti jokaisen asiakkaan välissä mekaanisen siivilöinnin- ja uv-valon avulla.

meistä

Floating Spa Ekenäs

Henkilöt Floating Spa Ekenäsin takana ovat Pia Stenroos ja Marielle Relander. Molemmat ovat työskennelleet monta vuotta yrittäjinä. Pia omistaa TOPPEN- kauppa joka tarjoaa kirjoja, leluja ja sisustustarvikkeita ja Marielle on Melles Hälsoshopin omistaja.

Terveys ja hyvinvointi on molempien sydänasia ja suolakellunnan tuominen Tammisaareen on ollut molempien pitkäaikainen unelma.

Floating Spa Ekenäs Ab
Kungsgatan 8
10600 Tammisaari
+358 444 937 999
info@floatingspa.fi

Fo-nr 3281188-7

Ota yhteyttä

Yhteydenottolomake